Wij plaatsen de zonwerende raamfolie uitsluitend aan de buitenkant van het raam. De regel voor warmtewering geldt: hoe meer lagen er voor het raam zijn geplaatst, hoe “lastiger” het voor de zon is om een ruimte op te warmen. Het opwarmen van de ruimte begint bij de opwarming van de ramen. Juist datgene wil je tegenhouden. Dus plaatsen we de zonwerende folie aan de buitenkant. Met onze zonwerende folie kunnen we tot 81% van de zonnewarmte tegenhouden. En dat zonder het uitzicht te ontnemen, zoals traditionele buitenzonwering wel doet. Daarom noemen we onze zonwerende raamfolie vaak ook warmtewerende folie. Dat is namelijk precies wat deze folie doet!De
folies zijn verkrijgbaar in spiegelende en niet-spiegelende varianten. De spiegelende raamfolie reflecteert het zonlicht, waardoor het zonlicht en de zonnewarmte grotendeels wordt tegengehouden. Bij niet-spiegelende raamfolie is het percentage aan zonlicht en warmte dat wordt tegengehouden iets kleiner. En toch levert ook deze folie een hoge reductie aan zonnewarmte. Je zult direct temperatuurverschil merken als je een gebouw betreed waar nog geen raamfolie is gemonteerd. De temperatuurverschillen kunnen namelijk oplopen van 5 tot 10 graden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gevoelstemperatuur..
In combinatie met een goed ingesteld koelsysteem, airco of ventilatiesysteem zorgt de zonwerende folie voor een optimaal binnenklimaat. Daarmee bespaar je op je energierekening én verlaag je je CO2-uitstoot. De zonwerende folies dragen bij aan het verduurzamen van je pand(en) en het behalen van een beter energielabel.
Al overtuigd? Plan een vrijblijvend gesprek in!
Je pand verduurzamen met zonwerende en warmtewerende folie
Vanaf 1 januari 2023 dienen bedrijfspanden aan de eisen van energielabel C te voldoen. Voldoet je bedrijf niet aan deze eisen? Dan kun je een boete opgelegd krijgen. Dat kan oplopen tot tientallen duizenden euro’s. Zonde geld. Door je bedrijfspand te verduurzamen, bespaar je jezelf een fiks bedrag aan boetes én zie je je zakelijke energierekening slinken. Investeren in warmtewerende folie is een manier om je bedrijfspand te verduurzamen. Je airco hoeft minder hard te werken en het binnenklimaatis aangenamer voor alle aanwezigen. In combinatie met een al bestaand koelsysteem heb je de investering al binnen een aantal jaar terugverdiend.
Het effect van zonwerende folie aan de binnenkant van het raam
Kies je ervoor om de zonwerende folie aan de binnenkant van het raam te monteren, dan verliest de folie een groot deel van zijn werking. Zodra de ramen zijn opgewarmd, is het veel lastiger om de ruimte af te koelen. Een airco, ventilatie- of koelsysteem moet hierdoor veel harder werken om een optimaal binnenklimaat te kunnen realiseren. Dit kost veel stroom en zorgt er tevens voor dat de CO2-uitstoot van je bedrijfspand veel hoger uitvalt.
Waarom zonwerende raamfolie en geen traditionele zonwering?
Nu denk je wellicht: waarom kiezen voor zonwerende raamfolie als we ook kunnen investeren in zonneschermen of screens? Buitenzonwering beschermt toch ook tegen UV straling en houdt de warmte buiten? Dat klopt. Echter, buitenzonwering doet afbreuk aan het zicht van je bedrijfspand(en). Ook als de zonwering gesloten is. Daarnaast is traditionele buitenzonwering niet bestand tegen verschillende weersomstandigheden én vergt het veel onderhoud. Zonwerende folies zijn, afhankelijk van reducties en wens voor spiegeling, vaak niet eens op te merken.
Advies over jouw bedrijfspand? Plan een vrijblijvend gesprek in!