6 voordelen van zonwerende raamfolie

Home » Nieuws » 6 voordelen van zonwerende raamfolie

Aan zonwerende raamfolie kleven ontzettend veel voordelen. We werken bij Folie Effect onder meer met de prestigieuze raamfolies van 3M™ – simpelweg vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Eén keer aanbrengen en je hebt er zo’n 25 jaar plezier. Ideaal, toch?

 1. Minder inkomende warmte in de zomer (=minder koelkosten)

De naam zonwerende raamfolie zegt het al: het houdt de warmte van de zon buiten. Heerlijk voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Minder warmte (tot wel 77 procent) binnen betekent namelijk dat de airco minder vaak aan hoeft, wat weer scheelt in de energierekening en CO2-uitstoot. Win-win-win dus!

 2. Minder uitgaande warmte in de winter (=minder stookkosten)

In de winter werkt de zonwerende raamfolie anders. Dan houdt het juist de warmte die via het raam naar binnen komt vast. Hoe kan dat nou, horen we je denken. Het antwoord: de folie is zo ontwikkeld dat hij met een laaghangende zon (winter) anders werkt dan met een hoogstaande zon (zomer). En je raadt het al: meer warmte binnen betekent minder stookkosten en minder CO2-uitstoot.

 3. Minder uv-straling

Alle zonwerende raamfolies die we aanbrengen zijn 99 procent uv-proof. Dat zorgt ervoor dat er geen spullen (of mensen) verkleuren die achter het raam in de zon zitten.

 4. Uiterlijk pand blijft identiek

De zonwerende raamfolies van voorheen zag je duidelijk aan de buitenkant van het pand zitten. Tegenwoordig zie je de folies bijna niet meer, tenzij je heel goed kijkt. Zo verandert er dus vrijwel niets aan het uiterlijk van het pand.

 5. Lichtinval blijft hetzelfde

De zonwerende raamfolies van vroeger hadden nog een nadeel: ze werkten ook verduisterend aan de binnenzijde van een pand. Het gevolg: er kwam minder licht binnen. Zonde, want licht zorgt juist voor meer productiviteit. Tegenwoordig verduisteren de folies niet meer. Efficiënt!

 6. Kwaliteit gegarandeerd

De levensduur van de 3M™ Prestige-serie komt in de buurt van 25 jaar. De garantie vanuit de fabriek kan oplopen tot zo’n 10 jaar. We starten altijd met een gratis glasanalyse voor de beste foliekeuze. Professionele montage is vanzelfsprekend. En wellicht nog interessant: er is een mogelijkheid voor een Energie-investeringsaftrek.

Interesse in een zonwerende raamfolie? Laat je informeren over de mogelijkheden!

 

Voordelen van onze zonwerende glasfolie

Professionele glasanalyse

Gratis glasanalyse voor de beste foliekeuze

Langdurige garantie

Uw garantie kan oplopen tot wel 10 jaar

Professionele montage

Montage door gekwalificeerde monteurs

Energie-investeringsaftrek

Mogelijkheid voor Energie-investeringsaftrek (EIA)/a>

Laat u zich vrijblijvend informeren!

Hebt u vragen over zon- en/of UV-stralingwerende glasfolie? Vul onderstaand formulier in en een van onze specialisten neemt contact met u op.