3M™ Window Film

3M™ biedt een breed assortiment aan technische glasfolies. Folie Effect is trots op het 3M™ window film dealerschap van de marktleider op het gebied van glasfolies. Hiermee bent u verzekerd van een vakkundig advies en professionele montage door 3M™ gekwalificeerde monteurs. Folie Effect bied alle 3M™ glasfolies aan voor de verschillende toepassingen.

3M™ Prestige series

3M™ Silver series

3M™ Safety series

3M™ Thinsulate™

 

Folie Effect is de partner voor de zakelijke markt, wij monteren niet bij particulieren en hebben zodoende de volledige focus op uw project.

3M™ Prestige series

De nieuwe en innoverende Prestige glasfolielijn van 3M™ brengt comfort en uitstraling bij elkaar. Door geen gebruik te maken van metalen in de folie is er geen spiegelend effect. Hierdoor veranderd het aangezicht van uw pand nauwelijks. De folie is te vergelijken met een lichte zonnebril, alleen is er maar een klein tint verschil wat niet opvalt. Hierdoor kan het daglicht ongestoord naar binnen stralen.

De Prestige series van 3M™ reduceren daar in tegen wel in hoge mate de warmte transmissie. De zonnestraling wordt afgebogen en hierdoor wordt er tot wel 15 graden minder warmte door het raam naar binnen gelaten. Dit heeft een enorm effect op kamertemperatuur binnen in het gebouw. Minder koelen is minder energieverbruik en dus minder CO2 uitstoot. Naast het energieverbruik wat op de rekening omlaag gaat, stijgt het energie niveau van uw medewerkers. Het is bekend dat de productiviteit afneemt bij oplopende temperaturen. Met de 3M™ Prestige folie houd u de werkomgeving licht en plezierig, terwijl de warmte buiten gehouden wordt. Bijkomend voordeel van de Prestige lijn van 3M™ is de afwezigheid van metaal in de folie. 3M™ is de enige fabrikant ter wereld welke een metaal vrije folie heeft kunnen ontwikkelen. Hierdoor ervaart u geen storingen in het mobiele bereik in uw gebouw.

In de winter buigt de folie de aanwezige zonnestralen wel om naar warmte welke via het raam naar binnen wordt getransporteerd. Deze innoverende techniek wordt via nanotechnologie mogelijk gemaakt door 3M™. De hoge kwaliteit staat garant voor een lange levensduur van wel 25 jaar. Dit in tegenstelling tot andere type zonwerende glasfolies.

Maak een afspraak met één van onze experts en ontdek wat de 3M™ Prestige folie voor u kan betekenen.

3M Prestige 90 exterior

 • Lichtdoorlatendheid van 90%
 • Goede warmtewering
 • UV block

3M Prestige 70 exterior

 • Lichtdoorlatendheid van 70%
 • Betere warmtewering
 • UV block

3M Prestige 40 exterior

 • Lichtdoorlatendheid van 40%
 • Hoge warmtewering
 • UV block

3M Prestige 20 exterior

 • Lichtdoorlatendheid van 20%
 • Zeer hoge warmte wering
 • UV block

3M™ Silver series

3M™ is de uitvinder van de zonwerende glasfolies. Dit is begonnen met metaalhoudende folies zoals de huidige silver series van 3M™. De naam geeft al aan dat de uitstraling zilver is van deze zonwerende glasfolie. Door het hoge reflectiegehalte van de folie, wordt de zonnestraling in hoge mate afgebogen en dringt deze het gebouw niet binnen. Deze type folies geven dan ook de hoogste hitte reductie van alle type zonwerende glasfolies.

Omdat de folie metaalhoudend is, betekend dit dat het gevaar van dé-lamineren op de loer ligt. Dit type folie bestaat uit vele laagjes ultra dun materiaal wat bij corrosie kan gaan los laten. 3M™ heeft deze folie zodanig door ontwikkeld dat de kans hierop zeer klein is. Van belang is dat de folie wordt aangebracht door gecertificeerde monteurs zoals bij Folie Effect. Kiest u voor 3M™, dan kiest u voor kwaliteit en een uitgebreide garantie vanuit de fabriek zodat u verzekerd bent van een duurzame investering.

De silver series zijn in verschillende type leverbaar. Elke met hun eigen lichtdoorlatendheid. Onze adviseurs komen graag de verschillen toelichten.

3M™ Safety films

In sommige situaties is er behoefte naar een verhoogde veiligheid. Glasbreuk komt helaas voor en kan vervelende gevolgen hebben. De 3M™ Ultra veiligheidsfolies hebben meerdere lagen met een enorme sterkte en doorscheurweerstand. Maar deze folies laten wel een zeer hoog lichtpercentage door en is de aangebrachte folie onzichtbaar.

Indien er een doorval gevaar dreigt op een bepaalde hoogte, is het aanbrengen van veiligheidsfolie verplicht. Dit voorkomt dat een persoon door een ruit kan vallen bij bijvoorbeeld struikelen. In zulke situaties wil je vertrouwen op de beste bescherming en deze kan 3M™ bieden met een uitgebreide lijn veiligheidsfolies voor elke toepassing.

Volgens de laatste HACCP normeringen dienen de ramen in productieruimte’s van de voedingsindustrie tevens voorzien te zijn van veiligheidsfolie. Ruiten kunnen namelijk spontaan breken en door het aanbrengen van 3M™ veiligheidsfolie worden de scherven bij elkaar gehouden. Op deze wijze is er de garantie dat er geen stukjes glas in de producten terecht komen.

Bijkomend voordeel is dat alle veiligheidsfolies van 3M™ tevens inbraak vertragend zijn. Doordat de stugge film de ruit bij elkaar houd, heeft de inbreker een extra barrière om door te breken.

Iedere situatie vraagt een andere aanpak, onze adviseurs komen graag op locatie uw specifieke wensen opnemen voor het beste advies. 3M™ bied een variëteit aan verschillende veiligheidsglasfolies voor iedere situatie. Nadat de beste keuze is gemaakt wordt de folie aangebracht door 3M™ gecertificeerde monteurs.

3M™ Thinsulate™ isolerende folie

3M™ Thinsulate™ isolerende glasfolie is de oplossing voor gedateerde panden om snel, voordelig te verduurzamen. Deze baanbrekende folie van 3M verhoogd de isolatiewaarde van enkel glas tot bijna de waarde van dubbelglas. Wanneer de folie wordt toegepast op oudere dubbele beglazing, kan hier tevens een hoog rendement gehaald worden. De montage van folie is altijd voordeliger dan het vervangen van kozijnen en/of glas en vaak is dit niet eens mogelijk zonder de uitstraling van het pand aan te tasten.

De folie is transparant en vrijwel niet zichtbaar na de montage. De folie heeft tevens een UV blok van 99% waardoor uw interieur direct beschermt is tegen het zonlicht. Naast de hoge isolerende waarde in de winter, zorgt de folie er in de zomer tevens voor dat er minder warmte binnendringt door het glas.

Iedere situatie is weer anders en we adviseren u graag of u met uw pand energie kunt besparen en de werkomgeving aangenamer kunt maken en meer comfort kunt bieden aan de medewerkers.

Laat u vrijblijvend informeren

Heeft vragen over onze 3M folies? Vul onderstaand formulier in en één van onze specialisten neemt contact met u op.

Let op: Folie Effect werkt uitsluitend voor zakelijke klanten, niet voor particulieren!